1991

26 januari Möte med 7 personer. Först reflektioner efter Kerstin Hulter Åsbergs föreläsning om samverkan i Enköping/Håbo i Alnängsskolans aula under november 1990. Hennes idéer har spridit sig och även strokeriksförbundet var med och lyssnade.
Eivor Stefansson föreningens kassör åker på kurs för att diskutera fördelning av årets föreningsbidrag den 11 mars.

Avdelningsföreståndare Carina Larsson på avdelning 57 på RSÖ ansökte hos Örebro läns strokeförening om pengar för en studieresa till Åland med hela personalgruppen. Avdelningen fick sälja 100 strokenålar och pengarna skänktes till avdelningen som ett bidrag till Ålandsresan. Resan genomfördes 12-13 augusti. Avdelningen kunde därefter arbeta med ett tätare samarbete och en fin teamkänsla. Ett fint resultat för våra blivande strokemedlemmar.

1 – 3 september Konferens om Strokeföreningarnas framtid i Nynäshamn. Deltagare från Örebro Läns Strokeförening är Stig Larsson, Lillemor Falkenström och Inga Johansson (Blomstrand).

23 november Årsmöte med dragspelsmusik.
Lillemor Falkenström berättar att hon nu leder studiecirklar för personalgrupper i Storå om Kunskap aktivitet och samverkan. Kursen upplevs som mycket stimulerande. 25 personer får undervisning.
Visning av videon ”Vägen tillbaka”. En film som föreningen har köpt in från Lions Club Tuna Attmar i Sundsvall för 625 kronor. Filmen handlar om en äldre strokedrabbad mans väg tillbaka till livet. Scenerna är inspelade på Sundsvalls lasarett. Videon Vägen tillbaka har nu visats på många olika platser i länet. Lions Club i Fjugesta beviljade strokeföreningen 600 kronor för inköp av filmen.
Årsmötet avslutades med seniordans, ledd av Lillemor Falkenström. Strokeorkestern bestod av Tore Andersson, Bernt Andersson och Helmer Axelsson.

Våra inköpta skrifter: Visst finns det hopp, Kunskap Aktivitet och samverkan och Cirkulationsstörningar i hjärnan, skänktes i ett exemplar till Lindesbergs bibliotek.