1997

I mars 1997 kan vi konstatera att vi har 99 medlemmar i Örebro, 25 i norra länsdelen och 18 i Karlskogaområdet dvs sammanlagt 142 medlemmar i Örebro län. Under 1997 får föreningen 44 nya medlemmar.

Föreningen ansöker om ett organisationsnummer, 875002-7933.

22 Januari  Medlemsmöte på Dagvården Skebäcksgården i Örebro och Bo Fredriksson beskrev hur färdtjänsten fungerar i länet.

5 Februari  Möte tillsammans med Östra Värmlands Strokeförening på Dagvården i Degerfors. Personalen på dagrehab presenterar Degerfors äldreomsorg och dagrehabs verksamhet Inspiration mellan Örebro läns strokeförening och Östra Värmlands strokeförening

11-12 mars  Strokeförbundet och Örebro läns strokeförening arrangerar Strokekonferens med rehabiliteringsinriktning i Wilandersalen, RSÖ i Örebro. Salen fylldes av deltagare från hela Mellansverige 260 personer. Örebro Kuriren och Nerikes Allehanda skrev varsin artikel om arrangemanget. Strokeföreningens medlemmar presenterar verksamheten och säljer böcker och delar informationsmaterial. Våra medlemmar Ingrid Edrén visade sina akvareller och Björn Schullström höll ett fantastiskt föredrag om sin rehabilitering efter stroke.

19 april  Årsmöte på Scandic Hotel i Örebro. 18 deltagare.
Föreningen har fått sin första förfrågan att delta i brukarråd inom hälso-och sjukvården, en för rehabiliteringsmedicinska kliniken med öppenvårdsteamet och en representant för Centrum för hjälpmedels brukarråd. Gymnastik och badgrupper finns nu varje vecka på Sundbyvik och medlemmarna deltar i dessa.
Örebro läns Strokeförening har under året haft ansvar att hjälpa strokeföreningen i Värmland. Ett informationsmöte har genomförts.
Kommunerna i länet har genomför utbildning i rehabilitering för vårdpersonal där föreningens film ”Som ett blixtnedslag” har visats för över 1000 vårdpersonal.

22 maj  Dagstur med handikappbuss till Stockholm Besök på Vasavarvet och vid Sveriges Radio, fler än 15 deltagare

Medlemsmöte på Örebro flygplats med möjlighet att prova att Segelflyga. Vi fick applådera Björn Schullström som gjorde en uppskattad provtur.

28 juni  Minigolfmöte vid Ässundet med obligatorisk räkmacka.

30 juli  Resa till Loka Brunn där vår medlem Franz Joura skötte filmförevisning i Loka Brunns fina filmsal. Vi tittar på Livslustprogrammet om stroke från hösten 1996 och flera andra roliga filmer.

(Långt framskridna planer om en Ballongfärd 13 september för medlemmarna blåste bort. Företaget ville inte ta på sig risken att ta funktionshindrade ombord.)

20 september  Medlemsmöte vid Hagby Ängar i Nora Tema Ett barn från slummen. Bert Parsmo berättar och visar bilder från en resa i Brasilien. Kaffe med hembakade kakor av Inez.

18 oktober  Sammankomst i Örebro Slott med en
”Anekdot om Gustav III i Örebro 1766”.

18 november  Medlemsmöte på Varsam-butiken i Örebro. Anette Ekerheim visar och berättar om hjälpmedel i den öppna handeln.

14 december  Julbord på Tages Wärdshus i Bångbro, 20 deltagare.

Strokegruppen på Sundbyvik torsdagar 14-15.30 gymnastik med möjlighet till bad pågår regelbundet under året.