2018

7 februari  start av Ronnie Gardiners Rytm- och Musikmetod (RGRM), 10 kurstillfällen. 8 deltagare

22 februari  Träff på Hellas restaurang i Örebro. Vi äter och har trevligt tillsammans.

14 mars  Caféträff på Sveas konditori i Örebro.

7 april  Årsmöte på Café Skogen. 14 deltagare.

8 maj  Strokedagen på Föreningarnas Hus i Örebro. Bengt Rohdin höll föredrag om sina äventyr efter strokesjukdomen. Mycket inspirerande för publiken som bestod av cirka 35 personer.

23 maj  Caféträff på Sveas konditori i Örebro.

29 augusti Middag på Tybble restaurangen. Vi var 8 deltagare.

4 september  Ronnie Gardiners Rytm- och Musikmetod (RGRM) startar för hösten, 10 kurstillfällen. 7 deltagare

15 september  Bussresa till Askersund, kaffe på Tutingen, promenad i hamnen och lunch på hembygdsgården Klockargården. 8 deltagare.

19 september Kursen om kost och livshygien startar med 4 kurstillfällen.

1 oktober  Seniorfestivalen i Kumla. flera styrelsemedlemmar och representant från företaget Synergi lämnade ut informationsbroschyrer, nya programblad och presenterade föreningens aktiviteter. Många intresserade besökare  kom till vårt utställningsbord.  

8 oktober Guidad busstur i de nya områdena i Örebro. F d Stadsarkitekten Lars Edenskär guidade oss runt. Vi var 8 som deltog i bussrundturen. Den lilla bussen kunde komma in på olika gårdar och vi fick se Örebro både i stort och smått. Efter bussturen fikade vi tillsammans i Haga centrum. Det blev en mycket trevlig tur och vi fick lära oss mycket om vår stad.

9 oktober Anhörigdagen på Conventum Congress i Örebro. Det är anhörigcentrum som arrangerar dessa dagar riktade till anhöriga. Strokeföreningen var med och presenterade sin verksamhet och det var många som var intresserade av vårt material.

15 oktober En ny hemsida för Örebro läns strokeförening finns nu publicerad. Under oktober besökte 60 personer vår hemsida.

24 oktober Caféträff på Sveas konditori. Det var 5 stycken som kom till Sveas och fikade. De förberedde också säkerhetsfrågor inför nästa möte med polisen.

6 november 17.00 Patrik Wallin är polis och arbetar i Örebro kommun med säkerhetsfrågor. Han presenterar och diskuterar åtgärder för Ett tryggare Örebro. 11 deltagare.

15 november Föredrag om Ostindiefararen Götheborg av Leif Bäckman och Inga Blomstrand. Mötet var på Reveljen tillsammans med medlemmar från Hjärnkraft. Det var 20 personer som deltog i mötet. Aktiviteten annonserades i Nerikes Allehanda.

20 november Nyckelfonden arrangerade en öppen föreläsning om stroke i Wilandersalen på USÖ. Dit kom ett 70 tal personer. Strokeföreningen presenterade sin verksamhet vid ett bord utanför föreläsningssalen. Värvningsfoldrar, våra gruppaktiviteter och vårt program intresserade många i publiken.

22 november Lunchträff med buffé på Svampen i Örebro. Det var 12 som kom till lunchträffen och det blev gemytlig samvaro runt bordet. Var och en betalade sin mat, flera tyckte att: Det här kan vi göra fler gånger.

8 december Traditionellt Julbord på kurs- och konferensgården Solliden norr om Örebro. Vi var 42 personer (26 medlemmar och 16 inbjudan gäster). Alla njöt av det fina julbordet och samvaron i den fantastiska miljön.

Vi avslutade med lotterier och julvinster. För första gången hade vi fått sponsorer till några av vinsterna. Vi tackar, ICA Supermarket Renommé i Haga, Nettans Blommor i Varberga och Apoteket Kronan vid ICA Universitetet, för deras generösa gåvor.

IMG_7439

Att kunna avsluta året på detta fina sätt uppskattas av oss alla. Nu återstår att önska en God Jul och ett Gott Nytt År och välkomna på 2019 års aktiviteter.

I december 2018 har Örebro läns strokeförening 243 medlemmar.

Föreningens nya hemsida publicerades den 15 oktober 2018 därefter har 181 besökt hemsidan, med sammanlagt 2476 visningar. Det är arkivet, kalendern och medlemsmöten som är de mest besökta flikarna, även internationella gäster har hittat till vår hemsida.